Valravnens Blog

Asatro Blog om Samfund og Kultur

Pressemeddelelse fra Harreskovens Blótgilde

Asatroende tager afstand fra “Soldiers of Odin”.

I Harreskovens Blótgilde ser vi med bekymring på fremkomsten af selvtægtsgruppen “Soldiers of Odin”.

Harreskovens Blótgilde er en religiøs gruppe der dyrker guderne fra den Nordiske mytologi. Vi er godkendt af staten som menighed og kan foretage retsgyldige vielser. Vores geografiske opland er Storkøbenhavn.

Normalt har vi ikke noget imod at virksomheder, foreninger eller andre benytter sig af navne og udtryk fra den nordiske mytologi. Det er en del af nordens historie og kulturelle arv. Når vi føler, at vi må tage afstand fra “Soldiers of Odin”s brug af navnet på vores Gud, så er det fordi det indgår i den pågældende gruppes retorik vendt imod en anden religion. Det er uklart for os om “Soldiers of Odin” overhovedet er religiøse, men deres ageren som “krigere” i Odins navn kan i sidste ende fremprovokere en voldelig konflikt mellem Asatroende – mennesker der oprigtigt dyrker Odin og den pågældende religion som “Soldiers of Odin” vender sig imod.

Desværre er det ikke første gang, at nordisk mytologi bliver misbrugt til en højre-nationalistisk dagsorden. Inden for de seneste år har vi endda kunne konstatere en øget tendens til at misbruge vore religion i nævnte retning. For mange både udenfor og indenfor “asatromiljøet” kan det være vanskeligt at skelne. I Harreskovens Blótgilde ønsker vi ikke at fremstå som endnu en religiøs gruppe, der er lorne ved at tage forbehold fra ekstremisters brug af deres religion. Derfor ønsker vi ikke at blive skudt i hartkorn med selvtægtsgruppen “Soldiers of Odin”.

I Harreskovens Blótgilde mener vi, at religionsfrihed er i vores alle sammens interesse, og at voldelig konflikt og intolerance mellem forskellige religioner bør undgås. Derfor vil vi gerne opfordre trossamfund og religiøse grupper fra enhver religion også blandt Asatroende til at lægge afstand til ekstremister, der påberåber sig deres religions udtryk og åndelige væsner.

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

    Arkiver

    Kategorier

    Meta

    Updated: 2016-03-23 — 1:22
    Valravnens Blog © 2016 Frontier Theme