Valravnens Blog

Asatro Blog om Samfund og Kultur

Info

Valravnens Blog indeholder artikler om og kommentarer til aktuelle emner, der anlægger en Asatro synsvinkel på generel samfunds- og kultur- politik. Det er også en blog der behandler Asatromiljøet, Asatroen og religion generelt.

I de sidste 20- 40 år er flere og flere mennesker begyndt at søge åndelig inspiration i pluralistiske og animistiske traditioner. I et land, hvor den Luthersk Evangelske Kirke står indskrevet i grundloven, er det en værdipolitisk handling at vælge en religion som denne kirke mener, den har udryddet for mange år siden. Asatroen er en tolerant og inkluderende religion med et bredt rum for fortolkning, men selv hvis ikke det havde været tilfældet så er tilvalget stadig et udtryk for tilvalg af den religiøse mangfoldighed.

Udgangspunktet for Valravnens Blog er Traditionel Asatro eller den nordiske spirituelle tradition. Det vil sige den Asatro der er overleveret gennem før-kristne Edda digte nedskrevet i middelalderen og sekundært gennem folketro og Samisk religion. Også arkæologiske fund og komparativ religion kan have betydning for forståelsen af Traditionel Asatro.

1800 tallets Nationalromantik og Nihilistiske strømninger har på mange måder dannet et skævt billede af nordens før-kristne religion i offentligheden. Desværre er det et billede der har påvirket moderne neo-paganisme i både racistiske, ateistiske og værdirelativistiske retninger. Traditionel Asatro bygger på den overleverede tradition og ikke på disse moderne forestillinger.

Det er denne værdipolitiske forskel der ligger til grund for indlæg og artikler i denne blog.

 

 


Valravnens Blog er en udløber af det nu ophørte tidsskrift Valravn og drives af de to pseudonymer Valborg og Valdemar Ravn.
Bloggen ejes af den tidligere redaktør for Valravn – Hedensk tidskrift om samfund og kultur -ISSN 1601-9687 og initiativtager til trossamfundet FornSiðr – Ase og Vane- samfundet i Danmark.

Valravnens Blog kan kontaktes ved E-post : valravn@hedensk-daggry.dk

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

    Arkiver

    Kategorier

    Meta

    Skriv et svar

    Valravnens Blog © 2016 Frontier Theme