Valravnens Blog

Asatro Blog om Samfund og Kultur

IS-krigerne er hjernevaskede ofre!

.
I 1945 stod vi med en række mennesker der havde kæmpet på den forkerte side i Anden verdenskrig. Retsopgøret efter krigen blev et hovsa opgør, hvor den Danske regering henrettede en række mennesker, som ganske vidst havde en del menneskeliv på samvittigheden, men som også kunne havde kastet lys over den Danske regerings rolle i rekrutteringen og afsendelsen af Frikorps Danmark og andre tyskvenlige korps. Vi modtog også den gang mange tyske flygtning som folkestemningen ikke tillod blev behandlet særligt pæn. Børnedødeligheden var stor i de danske lejre for tyske flygtninge. De havde jo selv være ude om det mente man.

I dag står vi i en lignende situation, hvor en række danskere og personer der er opvokset her i landet har tilsluttet sig udenlandske væbnede grupper med en fascisme-lignende ideolog. IS/DAESH, Al-Qaida/Al-Nusra mfl. Disse grupper har i dag lidt nederlag sådan som nazisterne gjorde det i Anden verdenskrig. Mange af disse mennesker ønsker nu, at komme hjem igen, men Danske politikere vil hellere have, at de rådner op i de lejre, hvor de i dag bliver holdt fanget.

Ved en overfladisk betragtning kunne man synes, at de selv har været ude om det, men lige som med de der meldte sig til Frikorps Danmark har deres motiver og vej til at melde sig ind i disse grupper varieret og været mere eller mindre bevidst. Nogle har været forbenede fanatikere, men mange har været uskyldige unge mennesker der er blevet hjernevasket af budskaber fra Saudi-Arabisk støttede moskeer. Ikke mindst har mange af dem troet, at de gjorde det rigtige, det noble og det retfærdige ved at kæmpe for en sag.

DAESH krigerne har tabt krigen og de har forhåbentlig lært, at Allah ikke var med dem alligevel sådan som de troede. Mange af dem har også været vidne til krigsforbrydelser og overgreb som er i modstrid med de værdier de troede de kæmpede for og i modstrid med almindelig medmenneskelighed. Det skulle være underligt om ikke mange af dem angre, at havde meldt sig til disse væbnede grupper.

De der er skyldige i krigsforbrydelser og overgreb bør naturligvis retsforfølges, hvad end det bliver i Danmark eller i de lande, hvor forbrydelserne har fundet sted. Men hvis vi i Danmark vil fremstå som civiliserede, så må vi vise nåde og barmhjertighed over for de stakkels mennesker, der er blevet lokket der ned af Saudi-Arabisk støttede moskeer. Der er jo ikke bare tale om “krigere”, men også om kvinder og børn. Hvis ikke vi tager de mennesker der er født her i landet og har meldt sig til IS/DAESH hjem til deres fødeland, så er vores menneskesyn ikke bedre end IS/DAESH.

Hvis vi lader dem rådne op i lejre i Iraq og Syrien, så går vi glip af muligheden for at lære noget om, hvad der er sket og muligheden for at kortlægge de netværk og de processer der har gjort, at disse mennesker er blevet radikaliseret. Hvis vi tager dem hjem igen vil de, i det omfang de angre, også selv kunne indgå i anti-radikaliserings arbejdet, simpelthen ved at fortælle deres skrækhistorier. Det er muligt, at nogle stadigt er radikaliserede, men så må man naturligvis holde et ekstra øje med dem og gøre en ekstra indsats for at børnene ikke kommer til gøre samme fejl som deres forældre.

Endelig har den Danske regering en moralsk pligt til at tage disse mennesker tilbage, fordi den danske regering har en skyld i at de er endt, hvor de er endt. Dels har den Danske regering af økonomiske hensyn set igennem fingre med, at Saudi-Arabien har finansieret de moskeer, hvorfra de har kunnet udbredde den Wahabisme/Salafisme som er grundlaget for Daesh og, hvorfra de stakkels unge mennesker er blevet radikaliseret.

Den danske regering er også skyldig fordi den fra starten af konflikten i Syrien, mod bedre vidende, har bibragt den opfattelse, at det handlede om en undertrykt befolkning mod en grum diktator. Dermed har de gjort det moralsk legitimt, at tilslutte sig disse væbnede grupper.

Den danske regering er også skyldig fordi den gennem sit NATO medlemskab har støttet terroristerne med udstyr, våben, sanitetstjeneste og i tilfældet Libyen med direkte luftstøtte.

Når de Danske politikere ikke ønsker Syrienkrigerne hjem så er det måske netop fordi de ikke ønsker deres egen rolle afdækket. Fuldstændigt ligesom i 1945.

 

Valravnens.blog anbefaler Sons & Daughters of the World

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

    Arkiver

    Kategorier

    Meta

    Updated: 2018-08-26 — 14:21
    Valravnens Blog © 2016 Frontier Theme