Valravnens Blog

Hedensk Blog om Samfund og Kultur

Info

Valravnens Blog indeholder artikler om og kommentarer til aktuelle emner, der anlægger en hedensk synsvinkel på generel samfunds- og kultur- politik.
I de sidste 20- 40 år er flere og flere mennesker begyndt at søge åndelig inspiration i polyteistiske og animistiske traditioner fra før den eksklusive monoteismes fremkomst.

Når vi i et land, der bryster sig af at „bygge på kristne værdier“, aktivt vælger en religion som folkekirken mener, den har udryddet for mange år siden, så er det en politisk handling. Ikke en partipolitisk, men en værdipolitisk.

Hvor den eksklusive monoteisme har klare bud for, hvad der er rigtigt og forkert, er polyteismen pragmatisk. Hvor den eksklusive monoteisme er dogmatisk, ensrettende og autoritær, er polyteismen tolerant, pluralistisk og demokratisk. Hvor en eksklusiv monoteistisk religion som kristendommen gør mennesket til hersker over naturen, går en polyteistisk religion som Asetroen ud på, at lære at leve med naturen i alle dens aspekter uden at forkertgøre den.

Det er denne værdipolitiske forskel der ligger til grund for indlæg og artikler i denne blog.

 


Valravnens Blog er en udløber af det nu ophørte tidsskrift Valravn og drives af de to pseudonymer Valborg og Valdemar Ravn.
Bloggen ejes af den tidligere redaktør for Valravn – Hedensk tidskrift om samfund og kultur -ISSN 1601-9687 og initiativtager til trossamfundet FornSiðr – Ase og Vane- samfundet i Danmark.

Valravnens Blog kan kontaktes ved E-post : valravn@hedensk-daggry.dk

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

    Arkiver

    Kategorier

    Meta

    Skriv et svar

    Valravnens Blog © 2016 Frontier Theme